به گزارش خبرنگار مهر، محمود بستانی در حاشیه اختتامیه جشن نوروزگاه در باغ اکبریه بیرجند در جمع خبرنگاران اظهارکرد: رویداد فرهنگی نوروزگاه اتفاق بسیار مهمی است و استان خراسان جنوبی به عنوان یکی از استان های شاخص به دلیل اینکه حرف های زیاد در حوزه فرهنگ و تمدن و تنوع قومی دارد، جزو استان های برگزیده برای اجرای برنامه مهم نوروزگاه بوده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه میراث معنوی نوروز آیینها و سنن آن از سوی یونسکو به نام ملت ایران ثبت جهانی شده است، اضافه کرد: نوروزگاه در حقیقت میخواهد محتوای استاندارد و صحیح نوروز را معرفی کند و آن را در قالب برنامه های مفرح، شاد و آموزشی به منصه ظهور برساند و مقابل دیدگاه مردم بگذارد.
وی گفت: رویداد فرهنگی نوروزگاه در شهر بیرجند و سایر شهرستان های استان و در بحث معرفی آداب و رسوم آیین های سنتی و محصولات صنایع دستی برگزاری موزه های مختلف و... متعلق به نوروز اجرا شد.
بستانی بیان کرد: در اجرای این برنامه از مشارکت علاقه مندان به حوزه میراث معنوی و ناملموس استفاده شده است.
وی افزود: یکی از راه های مبارزه با تهاجم فرهنگی توجه به میراث معنوی، آیین، آداب، رسوم و فرهنگ جامعه میباشد و علاوه بر بحث نوروز که شاخصترین میراث ناملموس ماست، برای بسیاری از مباحث ناملموس دیگر نیز باید برنامه ریزی کنیم.
مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: رویداد فرهنگی نوروزگاه بخشی از فعالیت های جشن نوروز است که امسال و قبل از عید به همت اداره کل میراث فرهنگی آغاز شد.
وی گفت: مردم ما علیرغم تنگناهای فراوان، در حوزه فرهنگ دید بازی دارند، و باید نسبت به میراث فرهنگی کهن و ناملموس بیشتر آشنا شوند.
وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف رویداد فرهنگی نوروزگاه این است که رسانهها وارد گود شده و به معرفی این میراث گرانبها بپردازند، افزود: میراث ملموس قابل مرمت است اما میراث ناملموس قابل مرمت نیست و باید توسط حاملان آن یعنی مردم و رسانهها و متولیان آن حفظ شود و باید در این زمینه مردم بخصوص نسل جوان را آگاه کرد.
بستانی با بیان اینکه این رویداد فرهنگی دو بخش اصلی دارد، بیان کرد: یک بخش نمایشگاهی که در غالب بازارچه صنایع دستی و معرفیان فعالیت میکند و یک بخش متحرک مانند موسیقی رقص و بازی های محلی است که محل مجموعه جهانی باغ و عمارت اکبریه بیرجند و در شهرستانها در ورودی شهر فعالیت کرده است.
وی افزود: در بازارچه صنایع دستی مجموعه جهانی باغ و عمارت اکبریه بیرجند ۲۵ غرفه حضور داشتهاند که ۲۰ غرفه دائمی و مابقی مناسبتی فعالیت کردهاند.
وی ادامه داد: در رشته های پارچه بافی سنتی، معرق چوب، معرق مس، تذهیب، گل و مرغ، ساخت ساز های سنتی، زیورآلات، چرم، سفالگری، معرق کاشی و شیشه، بافته های داری صنعتگران بیرجندی و غیر بیرجندی در این رویداد فرهنگی حاضر بودند.
مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در پایان از رسانهها خواست در زمینه معرفی این میراث گرانبها یار و مدد کار میراث فرهنگی استان باشند.
نظر شما